Jak na to

Mezi nejrozšířenější metody přípravy kávy patří stále ještě cupping. Tato metoda nabízí spotřebiteli nepřeberné množství chutí a aromat. Získáte je velmi jednoduše zalitím horkou vodou a vyluhováním pomletých zrn. Louhuje se zhruba tři a půl minuty, než se uvolní to správné aroma. Tento způsob získávání lahodného kávového nápoje zná většina lidí jako takzvaného “turka”. Pokud zalijete nahrubo mletá kávová zrna horkou vodou, necháte je extrahovat přibližně čtyři minuty, poté je stlačíte speciálním pressem, hovoříme o takzvané metodě french press.

Z mnoha způsobů si vyberte právě ten váš

Kávu lze připravit rovněž pomocí takzvaného manuálního překapávače, což není vlastně nic jiného než použití rychlovarné konvice a nádoby s filtrem. Středně mleté zrno se zalije horkou vodou a několik minut se nechá překapávat přes filtr. Přefiltrovat kávové zrno nejčistším způsobem se podaří takzvaným vacuum potem, tedy metodou dvou skleněných nádob spojených s filtrem. Další ze známých metod je použití takzvané moka konvičky, turecké džezvy a velmi oblíbeného espressa.